Posjetili smo prvi makedonski restoran u Zagrebu: NUDE PIVO ZA DAME

Posjetili smo prvi makedonski restoran u Zagrebu koji se smjestio na adresi Savska Cesta 56 ‘Makedonski MERAK’, gdje je naša ekipa bila oduševljena hranom i pivom njihove proizvodnje.

Za predjelo smo uživali u bogatoj plati koja je sadržavala makedonske mazalice, pohane tikvice i domaće pečene kruščiće. Za glavno jelo, opet smo se odlučili za Platu, ovog puta mesnu za 4 osobe, s klasičnim jelima poput piletine i ćevapa, te teletine, rebaraca, uz to zapečeni grah nazvan ‘Gravče na tavče’, te salate i običan grah. Za desert smo se prepustili pravim domaćim makedonskim baklavama, čokoladnoj torti i desertu ‘Tri leće’, koji nas je posebno oduševio.

Osim à la carte ponude, restoran nudi i bogatu ponudu tijekom radnog tjedna, s dnevnim menijem čije su cijene između 9 i 12 eura, što je pristupačno za svakoga.

Vikendom, posjetitelji mogu uživati u janjetini i odojku koje sami pripremaju, uz živu glazbu petkom i subotom koju izvodi makedonski bend. Iako ima ponekad i naših pjesama, uglavnom su to stari hitovi.

Bitno je napomenuti da restoran vikendom radi do 4 sata ujutro, pružajući izvanredno iskustvo kasnog noćnog izlaska.

Najzanimljivija stvar u ovom restoranu je što proizvode vlastito pivo, čak pet različitih vrsta. Razgovarali smo s Marinom, tehnologom piva, koja nam je otkrila: “Pivovara postoji već 30 godina. Naše recepture nisu filtrirane ni pasterizirane, nema kemikalija. Proizvodimo svijetlo i crno pivo, te različite okuse poput tamne višnje i svijetlog limuna. Moj sin je poželio da napravimo pivo za dame, nešto slađe, pa smo razvili limun i višnju.”

Glavni kuhar i suvlasnik je Kiro Ristovski, s kojim smo imali priliku razgovarati i snimiti intervju u kojem nam je pobliže objasnio kako izgleda jedan radni tjedan ovog šarmantnog restorana.

Kiro Ristovski, glavni kuhar i suvlasnik

Sve u svemu, ocijenili bismo ovo mjesto s čistom desetkom. Najviše nas je impresionirala kvaliteta i količina hrane, kao i pristupačne cijene, ali i gostoljubivost domaćina te opuštena atmosfera.